Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Maya

In 1978 zag Maya Van Hove voor het eerst het levenslicht op mooie, zonnige nazomerdag in oktober. Op jonge leeftijd wist ze zich reeds te bekwamen in de schilderskunst. Ze stamt dan ook uit een familie, waarin al eerder bekende schilders voorkwamen: nl. Piet en Pol Stout.

Ze begon in de kunstacademie van Beveren, waarna ze prive lessen volgde bij Jarco. De fijne kneepjes van de klassieke kunst leerde ze bij Roland Adriaans. Deze belangrijke basis kwam haar later goed van pas, bij het ontwikkelen van een geheel eigen stijl. Het zoeken naar nieuwe dingen en veelvuldig experimenteren heeft deze stijl iets losser en zwieriger gemaakt. Nochtans werkt ze ook in opdracht en houdt ze van opgelegde concepten, waar ze binnen haar unieke stijl, creatief kan zijn.

Haar portretten en landschappen bouwt ze graag op in acryl- of olieverf. Ook schuwt ze het pallet en mes niet en vindt ze gelijkenisen karakteriseren een leuke uitdaging. Kunst is van alle tijden en dat illustreert ze duidelijk met haar werken uit verschillende tijdperken. Dit zorgt er eveneens voor dat haar werken tot leven komen, met de nadruk op verfijnde kleurstellingen en sfeerindrukken.

Annick

Annick De Smet (1967), woont in het centrum van Antwerpen en schildert in haar vrije tijd. Als kind tekende ze al veel. Ze volgde avondschool Grafische Vormgeving aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en doet sinds 2018 mee met de tentoonstelling Open Ateliers.

Haar werken kenmerken zich door felle optimistische kleuren die een positief gevoel meegeven. Er is invloed van de Cobragroep en dan vooral van Corneille. Ze werkt nooit met zwart maar met nachtblauw, want dat is minder hard. Dat nachtblauw is dikwijls ook de achtergrondkleur.

Haar inspiratie haalt Annick uit tijdschriften of gewoon door uit het hoofd te droedelen. Vaak is er een schets vooraf. Dikwijls bevatten haar schilderijen bloemen en fantasiedieren, de laatste tijd haalt ze ook inspiratie uit stripfiguren. Het zijn geen realistische schilderijen, ze lijken een beetje kinderlijk naïef.

Er wordt geschilderd met eigen vaste kleuren maar wie dat wil kan er ook andere kiezen. Werken die al verkocht zijn, kunnen op aanvraag nog eens geschilderd worden. Ook werk ik graag in opdracht aan een nieuw schilderij.